Apr 22, 2014

Kotona!

Täällä ollaan taas! Viime viikolla kirjoittaminen jäi väliin, koska olin yksin lasten kanssa alkuviikon ja loppuviikolla oli pääsiäinen. Niin, ja oli sitten vielä jotain joka vei ajatukset toisaalle... Viikko sitten sunnuntaina päätimme, että jäämme tänne Saksaan!

Koko sen ajan, kun olemme olleet Münchenissä, olemme arvelleet Janin työnantajan lähettävän meidät toiselle mantereelle. Nyt kuin ihmeen kaupalla kävikin niin, ettemme lähde. Olen tosi iloinen. Kiitos ja ylistys Herralle, joka pitää lapsistaan hyvää huolta!

Näkymä lastenhuoneen ikkunasta pari viikkoa sitten

Olen koko ajan murehtinut sitä, kun välimatka Suomeen pitenisi huomattavasti. Nyt ei tarvitse murehtia sitä eikä tarvitse järjestää muuttoa. Lapset saavat rauhassa olla nykyisessä Kindergartenissa eikä minunkaan tarvitse hankkia uutta ystäväpiiriä. Lisäksi voimme jatkaa samassa kirkossa kuin tähänkin asti ja sitoutua siellä palvelutehtäviin. Ja Suomeen on vain 2,5 tunnin lento! Hipheihurraa!

Tätä uutista sulatellessa on vierähtänyt päivä jos toinenkin. Mutta kodin järjestäminen ei silti ole jäänyt sivuasiaksi - päin vastoin. Ensi töikseni järjestin uusiksi keittiötä, sillä olin lykännyt tuota hommaa mahdollisia muuttosuunnitelmia odotellessa. Sitten tein suunnitelman huonekalujen uudelleenjärjestämisestä niin, että jokainen huone on toimiva ja kodikas.

Ja nyt pääni pursuilee ideoita siitä, mitä voisin tehdä. Voisin leipoa, ommella, kutoa, järjestää, aloittaa harrastuksia, ryhtyä kirkolla pienryhmän pitäjäksi... Tuntuu siltä että nyt voin rauhassa tutustua ja kotiutua tähän kaupunkiin. Eihän sitä ikinä tiedä mihin tie vie tulevaisuudessa, mutta nyt on hyvä tässä.

Joitakin periaatteita kodin järjestämiseen liittyen aion kuitenkin säilyttää ja vaalia, vaikka muutto ei olekaan nyt välittömässä näköpiirissä. 
  • En osta mitään turhaa tai harkitsematonta, 
  • hankkiudun eroon tarpeettomasta tavarasta ja 
  • pidän järkevässä järjestyksessä sen mitä käytämme ja tahdomme säilyttää.
***

Tuon iloisen päätöksen sunnuntain jälkeen olen tehnyt monenlaisia järjestelyjä täällä kotona. Lämpimät kiitokset rakkaalle aviomiehelleni, joka käytti osan pääsiäislomastaan huonekalujen kanniskeluun!
  • Vaihdoin keittiön parin kaapin sisukset päittäin ja järjestin sisällöt.
  • Vierashuoneesta siirrettiin sininen sohva olohuoneeseen ja tilalle laitettiin iso Expedit-kirjahylly ja minun vanha opiskeluaikainen lipastoni. Samalla liinavaatteiden säilytys ja yksi jalkalamppu muuttivat makuuhuoneestamme vierashuoneeseen. Vierashuoneen sisustus täydentyi lastenhuoneesta pihistetyllä nojatuolilla.
  • Makuuhuoneessa siirsimme vaatekaapin ja mustat lipastot päittäin ja samalla valitsimme vaatteistamme ne, joita tosiaan käytämme. Loput toimitan kierrätykseen. Niin ja siivosin Janin sukkalaatikon.
  • Luovutin lasten vanhoja leluja alle 3-vuotiaiden lastentarhaan ja laitoin Ikea-lastenkeittiön myyntiin.
  • Jaakko sai pari uutta säilytyslaatikkoa, ja tuunasin Washi-teipillä pienen hyllyn hänen Lego-ukoilleen.
  • Ja vieläpä käsityöuutinen: aloin kutoa sukkia Jaakolle.
Näistä jokaisesta ajattelin laittaa tänne kuvia ja raporttia. Kunhan saan kaiken siihen malliin, että kauniiden kuvien ottaminen on mahdollista. Ainakin kirjoitettavaa riittää, ja siinä samalla tehtävää ja järjesteltävää yllin kyllin. Kivaa! Ihanaa! Jee jee jee!

3 comments:

  1. Tänne taasen juuri Ikea-keittiö kasattiin :)

    ReplyDelete
  2. Ikea-keittiö on kyllä ihana. Mutta kun meillä ei kukaan juuri leiki sillä ja minusta se vie koristeeksi vähän turhan paljon tilaa. Jos keksisin, miten sen saa kiinnostamaan lapsia, säilyttäisin sen mielelläni... Vinkkejä?

    ReplyDelete
  3. Ei ole valitettavasti vinkkejä, meillä on vielä uutuuden viehätystä. Mutta tod. näk. meilläkin innostus laimenee. Ihailen kyllä teidän tavaroiden eteen päin laittamista. Meillä lapset nostaa kamalan metakan, jos jostain yrittää luopua. Enkä tiedä ollaanko me muutkaan aina niin innokkaita...

    ReplyDelete