Sep 28, 2020

Kuntosalilla

Ryhdyin tällä viikolla treenaamaan tavoitteellisesti. Tavoitteeni on saada sydän takaisin kuntoon pitkän sairastamisen ja vuodelevon jäljiltä. Sydämeni on nyt suunnilleen heinäkuun lopusta alkaen ollut siinä kunnossa, että olen uskaltanut harrastaa hikiliikuntaa. Syke kuitenkin nousee tosi nopeasti vähänkin kovemmasta rasituksesta, joten katsoin parhaaksi ottaa treenin aloittamisen tueksi kuntosaliohjaajan. Toivon että hän pystyy tarjoamaan turvallisen mutta tavoitteellisen liikuntaohjelman.

Olin tänään ensimmäistä kertaa kuntosaliohjaajan tunnilla. Olen kyllä kuullut että vuodelevossa lihasmassa häviää nopeasti, mutta nyt tiedän omakohtaisesti sen pitävän paikkansa. Vaikka arkiaskareeni sujuvatkin nykyään jo ilman suurempia vaikeuksia - jopa rakastamani huonekalujen siirtely! - mutta varsinainen lihaksia rasittava kuntoilu näyttääkin olevan luku sinänsä. Treeni jonka ohjaaja minulla teetti olisi vielä puolisen vuotta sitten käynyt alkulämmittelystä, mutta nyt tein töitä joka solullani niin paljon kuin pystyin. Oli suuri järkytys huomata, miten surkeassa kunnossa lihakseni ovat! 

Liikuntaohjelmaani kuuluu tuon viikoittaisen lihastreenin lisäksi kävelyä puoli tuntia jokaisena arkipäivänä. Syke ei saisi nousta yli 140 noiden kävelyiden aikana. Olen nyt käynyt pari kertaa kävelyllä niin, että I on ollut pyöräillään mukana. Se on hyvä juttu, että hän saa liikuntaa nyt tämän etäkoulun aikana. On myös hauska katsella, kun hän innoissaan polkee niin kovaa kuin pystyy!

Kävely raikkaassa ulkoilmassa luonnon keskellä virkistää myös mieltä. Ja sen kamalan savusumun jälkeen raitista ilmaa todella osaa arvostaa! Tällä viikolla meitä myös hemmotellaan vielä hellelukemilla täällä Yhdysvaltojen luoteisosassa.



No comments:

Post a Comment