Apr 20, 2015

Aurinko esiin, talvi kaappiin!


Ihana aurinko paistaa! Ja sain pyykit ensimmäistä kertaa ulos kuivumaan! Hienoa säätä on luvattu lähes koko loppuviikoksi. Näyttää vahvasti siltä, että kevät olisi vihdoin täällä!


Tänä aamuna lapset menivät piiloon tuulikaapin vaatekaappiin. He tosiaan mahtuivat sinne molemmat yhtä aikaa ja ovi kiinni. Lasten suruksi sain idean kaapin hieman tehokkaammasta tilanhyödyntämisestä ja piilopaikka sai väistyä organisoidun säilytystilan tieltä. Onneksi pihalla paistaa aurinko ja lapsukaiset voivat etsiä hyviä piilopaikkoja uudesta pihasta.

Inspiraatio iski niin yllättäen ja vaivihkaa, etten huomannut ottaa kuvia eteistiloista ennen uudelleenjärjestelyä. Niinpä saatte nyt nautiskella pelkästään järjestyksessä olevista hyllynkuvista.


Tässä on se inspiraation herättänyt kaappi. Kaapissa oli aiemmin rykelmä minun ja Janin kenkiä sekä joitakin päällysvaatteita henkarissa. Nyt kaapissa on Elfa-tyyppinen korilipasto, johon lapset saavat näppärästi järjestykseen pyöräilykypäränsä, pipot, hanskat ja huivit sekä alimpaan laatikkoon vielä ulkoiluhousut. Vaatepuihin he eivät itse ylety, joten eniten käytössä olevat takit ja housut säilyvät naulakossa, joka on tuulikaapin vastakkaisella seinällä.


Naulakon vieressä on kenkähylly lähinnä lasten kengille. Kenkähylly tekee tuulikaapista hieman ahtaan, mutta kätevämpää paikkaa kenkien säilytykselle ei vain ole. Naulakon päässä roikkuu minun ja Janin hatut, jotka eivät oikein pipolaatikkoon sovi. En tiedä vielä viitsinkö viedä villahatut talvisäilöön, koska niitä ei oikein viitsi rytätä ja tässä niillä olisi hyvin tilaa.


Lasten ulkoiluvaatteet ja kengät ovat nyt siis kaikki tuulikaapissa. Uskoisin sen olevan järkevä ratkaisu siksi, että monesti lasten ulkoiluvaatteet ovat käytön jälkeen niin märkiä ja likaisia, ettei niitä tuvan puolelle mielellään päästäkään.


Tuulikaapista tullaan eteiseen, joka on suorassa näköyhteydessä keittiöön. Tämän kuvan ottaessani seisoin keittiön puolella. Ihanteellisesti tämä olisi jo kuravapaa alue, mutta Suomen säissä se lienee toiveajattelua. Ehkä lasten tavaroiden säilyttäminen tuulikaapissa kuitenkin auttaa asiaa edes vähäsen. Vaatepuilla roikkuu nyt lähinnä aikuisten takkeja, ja niiden alla on aikuisten kengät. Harmaakuvioinen matto on tuossa kulmassa siksi, että todennäköisesti jalassa olevat kengät tulee potkaistua juuri tuohon.

Korilipasto oli muuton jäljiltä vielä osissa varastossa, ja sen tilalla tässä naulakon alla oli hankalasti hallittava ja sotkuinen kasa laukkuja. Laukut löysivät nyt majansa lipastosta, minkä lisäksi siellä majailee myös minun ja Janin asusteet. Pöydän päällä ovat minun käsilaukkuni, reppuni ja korini, jotka ovat lähes päivittäisessä käytössä. 

Olen muuten harkinnut muista käsilaukuista luopumista, sillä en ainakaan vuoteen ole käyttänyt reissuun lähtiessäni muita kuin näitä kahta, reppua ja laukkua. Laukkufriikille sellainen on vain kovin vaikeaa. Tähän korilipastoon ajattelin raivata yhden korin verran tilaa kierrätettäville tekstiileille ja muille tavaroille.


Hattuhyllyllä olevissa koreissa ovat esimerkiksi kenkienhoitovälineet ja aurinkolasit. Kaiken kukkuraksi uusi korilipasto toi niin paljon tilaa tavaroille, että kaksi näistä koreista jäivät toimettomiksi. Nimesin ne kuitenkin "Marjaana" ja "Jani", koska mahdollisesti niihin voisi laittaa eniten käytössä olevat asusteemme.


Eteisestä asunto jatkuu suoraan olohuoneeseen, jonka sitten jo tosiaan toivoisin pysyvän ilman kurajälkiä. Tässä näkyvä toukkanaulakko oli aiemmin pullollaan ja tulvillaan lasten takkeja ja kurahousuja, joille on nyt paikka tuulikaapissa. Jos mahdollista, ajattelin pitää siinä vastedes lähinnä kauniita,värikkäitä kasseja.

Tavaroita järjestellessäni huomasin, että monet lasten pipot ja lapaset kaipaisivat pesua. Ja sitten hoksasin, että nythän on luvattu keväistä säätä loppuviikoksi. Minäpä laitankin pyykkiin kaikki lasten likaiset asusteet sekä talvikamppeet! Sillä tavalla myös eteisen tilahaasteet helpottuvat, kun väärän sesongin vaatteet pääsevät varastosäilytykseen. Muutosta asti KAIKKI ulkoilukamppeemme ovat olleet eteisessä ja tuulikaapissa. 

Ja mikä parasta, pyykit sai ripustaa narulle kuivumaan lintujen liverrellessä ja auringon porottaessa. Meidän terassilla tuntuu olevan auringonpaisteessa tosi kuuma. 


En ole aivan vakuuttunut siitä, pitävätkö villavaatteet porottavasta auringonvalosta. Tällä säällä pyykit kuivuvat kuitenkin niin nopeasti, etten usko niiden ehtivän pilalle. Pesin pyykit villaohjelmalla, koska osa villavaatteista on tehty käsipesua vaativasta langasta.

Nyt koneessa on vielä toppahousut ja -takit. Sen jälkeen puhdistusta odottavat enää talvijalkineet. Kun saan kaikki pakkasvarusteet puhtaiksi ja kuiviksi, pakkaan ne pusseihin ja vien lämpimään varastoon odottamaan seuraavan talven lumia. Ou jee!

PS. Ai niin, mikäli takatalvi iskee, harrastamme kerrospukeutumista ja toivomme sään muuttuvan pikaisesti otollisemmaksi.

No comments:

Post a Comment