Mar 12, 2017

Tackling the new continent - Uudella mantereella


Read it in English in the end of the post!

Terveisiä Redmondista!

Perheemme muutti Yhdysvaltoihin joulun alla. Paljon on tapahtunut muutamassa kuukaudessa. Nyt tuli aika, että jaksoin ajatella blogin kirjoittamista uudelleen. Sain myös hyvän idean siitä, millaisia asioita haluan blogissani jatkossa pohdiskella.

Olen tähän asti kirjoittanut kodin ja arjen järjestämisestä. Koko blogin aloittamisen alkuperäinen tavoite oli kirjoittamisen ja kuvien avulla motivoida itseä ja ehkäpä innostaa toisiakin saamaan koti järjestykseen. Löydettyäni ja toteutettuani Konmari-metodin mukaisen kodin siivouksen, en enää koe tarvetta tällaisten asioiden pohtimiseen. Tämä Ameriikan koti on jo melkein järjestyksessä - ja niiltä osin kun ei ole, tiedän täsmälleen mitä minun pitää tehdä. Ei ole mitään tarvetta prosessoida sitä kirjallisesti.

Eräs täkäläinen, muualta muuttanut tuttava sanoi, että Yhdysvaltoihin muutto oli toteutunut unelma. Aloin miettiä, että olihan se minullekin ollut unelma pitkän aikaa, jollain tasolla. Olin Texasissa teini-ikäisenä Lions Clubin tarjoamassa nuorisovaihdossa ja se jätti lähtemättömän jäljen sydämeeni. Olen sen jälkeen aina ajatellut, että olisi mukava asua Yhdysvalloissa ja kokea jenkkiläistä arkielämää.

Ajatus kuitenkin jäi opiskelun ja työn, avioliiton ja lasten syntymisen myötä jonnekin taka-alalle. Nyt kun tilaisuus tuli - ja meillä on kolme pientä lasta - tilaisuuteen tarttuminen ei ollutkaan aivan helppoa. Mutta niin me lopulta teimme ja täällä ollaan. Minulle pelkkä muuttaminen ei kuitenkaan vielä tunnu siltä, että unelma toteutui. Tahdon kokea amerikkalaista elämää, niin että osaan kuvailla millaista se on, ja peilata sitä suomalaiseen ja saksalaiseen elämään.

Tähän asti täällä olen keskittynyt siihen, että saan arjen perusasiat pyörimään. Niitä ovat esimerkiksi lasten koulu, seurakunta, ruuan ostaminen ja laittaminen, kodin järjestys ja siivous, roskien kierrätys, omat harrastukset ja sosiaalinen verkosto. Nämä ovat toki vielä alussa, mutta kuitenkin sen verran hyvällä alulla, etteivät vie kaikkea ajatuskapasiteettia ja energiaa.

Niinpä päätin jatkaa blogiani kuvailemalla kohtaamiani asioita, esineitä, ilmiöitä, tilanteita - ihan kaikkea vastaantulevaa, minkä haluan muistaa tai mikä panee ajattelemaan. Tavoitteenani on siis kirjoittaa ylös ja pohdiskella asioita, jotka saattaisivat muuten jäädä huomiotta ja unohtua viiden hengen arjen pyörityksessä. Tarkoitukseni on kirjoittaa melko lyhyitä tekstejä muutamalla kuvalla. Aion myös käyttää englantia, mikäli siltä tuntuu. Tekstien pitäisi tapahtua Kaisan ollessa päiväunilla, joten mitään kovin mahtipontista en aio yrittää.

Kuitenkin, saatan toisinaan myös jakaa asioita, jotka ovat minulle tärkeitä riippumatta asuinpaikastani. Esimerkiksi, viime tekstini kommentissa lupasin kirjoittaa bullet journalista. Ja niin aion tehdä. Bullet journal - jonka joku näppärästi suomensi luettelopäivyriksi - oli hyvin keskeisessä osassa siinä, että muuttomme sujui niin mukavasti kaikkine muistettavine asioineen. Ja lisäksi se ratkaisi iänikuisen ongelmani siitä, että pitää kirjoittaa sekä päiväkirjaa että kalenteria. Mutta jatkan hehkutusta omassa postauksessaan.

***

Greetings from Redmond!

We moved to the US in December 2016 and the blog has been on a break for a few months. Up until now this blog has been about organizing the house and everyday life. Now I don't have a need for that anymore. I did a house organizing project in Finland according to the Konmari method and know exactly how to proceed in organizing the house. And it is almost done already.

I've had a dream to move to the US to experience the American everyday life ever since I visited Texas for six weeks as a teenager. Through the years of studying, work and family life I haven't actively thought about it. But now that the opportunity came to us, we wanted to take it. Although it is not easy with three little kids.


So far I've had put my mind into getting the everyday things rolling. Now that I have an idea on the boundary conditions of our life here, I finally can concentrate on thinking about my new, exotic experiences. This blog will be about that - I want to write down and analyze all things interesting in this new neighborhood and land.

That said, I do once in a while drop in to the old well-loved subjects of mine. One of which is keeping a diary. I started recording my thoughts and events on a bullet journal right before our move here and it was a great help. I love the system! But I will write more about that in another post.


Signs of spring at Perrigo Park, Redmond.

No comments:

Post a Comment