Feb 5, 2014

Ihka ensimmäinen

Tästä se alkaa. Elämäni ensimmäinen ikioman blogini kirjoitus.

Olen kolmenkymmenen paremmalla puolella oleva rouva ja äiti. Maallinen majani on tällä hetkellä Saksassa, mutta olen kotoisin Suomesta. Olen seurannut innokkaasti amerikkalaisen nettiavaruuden sisustus- ja organisointiblogeja, ja nyt oli aika perustaa oma päiväkirja verkkoon.

Tämä blogi käsittelee järjestämistä eli organisointia sekä käsin tehtyjä kauniita ja käytännöllisiä asioita. Dokumentoin blogin avulla oman kotini toimivia säilytysratkaisuja ja kirjaan ylös suunnitelmia, joita tahtoisin toteuttaa. On näet mahdollista, että tulen elämäni aikana muuttamaan vielä jonkun kerran, enkä haluaisi joka kodissa alkaa keksiä pyörää uudelleen.

Tykkään kutomisesta ja toivon ompelevani enemmän uudenkarhealla ompelukoneellani, joten yritän käsitöihinkin liittyviä päivityksiä saada aikaiseksi. Päätin kirjoittaa blogia suomeksi pitääkseni yllä kirjoitetun äidinkielen taitoa täällä ulkomailla asuessani.

Luovia -sanalla on kaksoismerkitys. Se on verbi, joka tarkoittaa vastatuuleen purjehtimista. Ideointi ja käsityöt ovat luovia asioita. Järjestäminen on toisaalta luovimista tavarakaaoksen keskellä, toisaalta luovaa säilytysratkaisujen toteuttamista. 

Kristittynä ihmisenä koen myös koko elämän luovimisena, sillä vain kuolleet kalat lipuvat myötävirtaan.

Palveluntarjoaja ei kuitenkaan suonut osoitteeseen sanaa "luovia", joten jouduin tavuttamaan sitä. Sitä kautta blogille löytyy vielä kolmas merkitys: via on italiaa ja merkitsee tietä, via on englantia ja merkitsee jonkun kautta tai välityksellä. Ehkäpä luon jotain uutta tämän blogin välityksellä.

Valokuvat tätä verkkopäiväkirjaa varten otan pääasiassa itse, ja toivon kehittyväni kuvaajana. Blogini yleisöksi toivon ihmisiä, joita kiinnostaa organisointi ja käsityöt. (Mikäli siis uskallan jossain vaiheessa blogini julkistaa.)

No comments:

Post a Comment