Feb 10, 2014

Voihan sisustusteippi.

Värikästä, siistiä, monikäyttöistä... Washi-teippiä! Se on japanista kotoisin olevaa riisipaperista tehtyä sisustusteippiä, johon voi kirjoittaa ja joka ei jätä jälkiä pintoihin, joissa sitä käytetään.

Olen jo ajat sitten lukenut siitä ensimmäisen kerran, ja koska monet sisustus- ja tee-se-itse-bloggaajat (esimerkiksi lempiblogini IHeartOrganizing) hehkuttavat sitä jatkuvasti, ajattelin minäkin vihdoin kokeilla.
Tilasin ensin kymmenisen rullaa Tape factorylta. Olin aivan innoissani, kun sain kaivettua ne paketista, näyttivät niin ihanilta. 


Lasten kanssa sitten teipattiin ensi töiksemme Ikean keittiö. Siitä tuli vähän riemunkirjava, mutta on se ainakin vaihtelua aiempaan. Saksaan muuttaessamme lapset saivat perintönä talon entisiltä asukkailta vanhat lasten Ikea-tuolit ja pöydän. Ne ovat tosi kulahtaneet, mutta sain niitä vähän pirteämmäksi uusien hienojen teippieni kanssa. Lapset innostuivat teipistä kovasti, ja olen antanutkin heidän teippailla omassa huoneessaan - vaikkei lopputulos aina minun kauneuskäsitystäni vastaakaan.

                                   


Lasten piirustusten seinälle saaminen on ollut tässä asunnossa ongelma, koska maalatusta tapetista lohkeaa sinitarran mukana paloja. Tavallista teippiä en ole juuri uskaltanut kokeilla, koska se ottaa niin tiukasti kiinni. Washi-teippi on täydellinen ratkaisu tähän pulmaan. Laitoin heti lasten taidetta esille ja sain samalla aikaiseksi värikkäästi sisustetun seinän lastenhuoneeseen. Washi-teippi kiinnittyy hyvin myös uudelleen, jos sitä on liimannut puhtaalle pinnalle, joten kuvat on helppoa ja taloudellista vaihtaa toisiin. Eikä tarvitse tehdä seiniin reikiä tai sählätä kehysten kanssa.


No ne kymmenen rullaa eivät minun ja lasten käsittelyssä kovin kauaa kestäneet. Niistä kolme oli myös sellaista ohuempaa sorttia, joka mielestäni sopii paremmin askarteluun ja paperin koristeluun kuin sisustamiseen. Eli pakkohan niitä oli tilata lisää.

Ilokseni löysin DaWanda -nettikaupasta yhdellä tarjoajalla washi-teippien alennusmyynnin. Jippii! Ensimmäiset kymmenen rullaa maksoivat kolmekymppiä postikuluineen (3e/kpl), mutta toinen tilaus, kolmekymmentä rullaa, kustansi "vain" viisikymppiä (1,67e/kpl). Eipähän sitten tarvitse ihan heti tilata lisää. Kustannuksesta huolimatta teippikokoelmani näkeminen saa hymyn huulille ja käytän teippejä lähes päivittäin.

Ei, en (jatkuvasti) huitele ympäri kämppää teipit kädessä sisustamassa. Ne ovat myös hyvin käytännöllisiä merkitsemistyökaluja. Niillä voi nimikoida esimerkiksi keittiön purnukoita, tärkeiden papereiden kansioita, lasten omat paikat eteisen naulakkoon tai vaikkapa merkitä nenäliinapaketin paikan olohuoneen piiitkän lipaston päälle.

                         

...no okei, tässä hain vähän esteettistäkin arvoa enkä pelkkää järjestystä...


Pienenä tyttönä toivoin kaiken ympärilläni olevan kultaa. Isä sitten selvitti, ettei se ehkä niin mukavaa olisi, jos vaikka ruokakin olisi kultaa. No, kaikkien näiden vuosien jälkeen minä sain vihdoin kultaa katseltavakseni ja Ikean Malm -kalusteet uutta ilmettä. Kultainen teippi sopii mielestäni huippuhyvin yhteen makuuhuoneen verhojen kanssa. 


Teippi-innostuksen puuskassa tuunasin myös isän aikanaan tekemän vauvanhoitotason hieman prinsessamaisemmaksi.

                                


Loppuhuipennuksena esittelen teipillä somistetun TV-tason. Sen kukkateippi muistuttaa minua sellaisten pelikorttien kuosista, joilla pelasimme joskus lapsuudenkodissani. Tuikkuja voi muuten polttaa samaan aikaan kun televisio on päällä, eivätkä ne ollenkaan haittaa katselukokemusta.



Oletko sinä käyttänyt sisustusteippejä? Mihin tarkoitukseen? Vai innostiko tämä kirjoitus kokeilemaan? Olisi mukavaa saada palautetta! 

Ja ystävät, kiitoksia tähän asti saamistani kommenteista! Yritän vastata henkilökohtaisesti heti tilaisuuden tullen.

No comments:

Post a Comment