Jan 10, 2016

Makuuhuone vihdoin viihtyisä

Hyvää uutta vuotta!

Uutena vuotena tulee aina vähän pohdittua elämää ja omaa olemistaan. Monena vuotena olen tehnyt jopa vuosikirjeen itselleni, jonka olen sitten vuoden kuluttua lukenut. Parina viime vuotena en ole kuitenkaan kokenut sellaisen kirjoittamista mielekkääksi, kun elämä on ollut niin erikoista. Se on kyllä sinänsä hyvä tapa, voi pohtia mitä kaikkea on tullut menneenä vuotena koettua, mikä on itselle tärkeää ja mihin tahtoo keskittyä tulevana vuonna.

Nykyään ajan löytäminen edes tavalliseen päiväkirjan kirjoittamiseen on harvinaista herkkua, joten jokainen päiväkirjan kirjoitus palvelee tällaisena pysähtymis- ja arviointihetkenä. Eilen tulin pohtineeksi, kuinka tätä blogin kirjoitusta voisin jatkaa. Ajattelin, että alan pitää listaa siitä, mitä blogikirjoitukseen soveltuvia asioita teen täällä kotona ja kirjoitan sitten, kun on aikaa. Muttasitten tajusin, että tämä blogihan voi nimenomaan toimia sinä "listana". Kirjoitan laajemmin tai suppeammin, kuvien kera tai ilman, siitä minkä aikaansaaminen on tehnyt minut tyytyväiseksi. Vähän niin kuin paluu bloggauksen juurille - virtuaalisen päiväkirjan pitoa.

Pidemmittä puheitta, tässä makuuhuoneen järjestelyn tuloksia.

Vaihdoin makuuhuoneeseen tummien sivuverhojen tilalle läpinäkyvän pitsiverhon. Ikkunasta avautuva maisema on tällä hetkellä niin kaunis, että siinä on varmasti osa verhon viehätystä.
Vaihdoin huonekalujen järjestystä. Sänkymme oli aiemmin yläkaappien alla, nojatuoli ja pinnasänky sängyn paikalla. Tällä tavalla lattiatilaa tuntuu jäävän enemmän, ja siitähän minä tykkään. Nojatuoli estää pääsyn toiselle kaapille, mutta siellä on ainoastaan vierastyynyt ja -peitot.
Sängyn viereen ei jäänyt mulle paljon kulkutilaa, mutta pärjään. Siellä on tilaa myös valaisimelle ja pienelle kukkapöydälle, jolla pidän Raamattuani. Hääkuva on tarkoitus siirtää tuohon seinälle hyllyn alle. Tällä hyllyllä on muuten ainoastaan koriste-esineitä - kaiken ei näköjään tarvitse olla käytännöllistä minunkaan kodissani!
Kaisan mekot sai kivasti esille oven kahvaan sängyn viereen. Yhden laitoin tuohon nojatuolin viereen, jotta Kaisa voi katsella kuvaa istuessamme tuolissa.

Verhoilin (tosi tyylikkäästi) harmaan nojatuolin meidän hääpöydän pöytäliinalla. Kangas tuntuu mukavammalta paljasta ihoa vasten kuin nojatuolin oma päällys.

Kävin läpi ompelukankaat Konmari-tekniikalla. Säilytin värikkäistä vain oikeasti ilahduttavat. Tikkikangas ja valkoiset lakanakankaat jäivät, koska ne voivat olla käytännöllisiä.

Järjestin osan paperikansioista tähän yläkaappiin, jotta sain syvemmästä kaapista tilaa kynttelikköjen säilytykseen. Alemmalla hyllyllä on Kertun ja Jaakon vanhoja vaatteita, jotka seuraavaksi tulevat Kaisalle sopiviksi.

Siirsin yläkaapeista Jaakon ja Kertun pieneksi jääneet, mutta säilytettävät, vaatteet isoissa laatikoissa heidän omiin vaatekaappeihinsa. Nyt tässä yhdessä kaapissa on vielä vaikka kuinka tilaakin, saa nähdä mitä sinne päätän laittaa.
Siinä kaikki tällä kertaa. Kuvat ovat "nopeasti kännykällä" -laatua, mutta kyllä niistä käsityksen saa.

1 comment:

  1. Oli kyllä niin valoisa makkari! Sehr gut!

    ReplyDelete